Előadók

Előadófelhő

Magyar előadók

Zenebetyár

Ez az oldal azokat a dalokat gyűjti csokorba, melyek más tollaival ékeskedve vívtak ki nagyobb elismerést, de legalábbis világsikert. De a híres magyar slágerek sem maradnak ki.
A Zenebetyár feldolgozásokat nem gyűjt, csak lenyúlásokat; függetlenül attól, hogy a "tettes" előadó feltüntette-e a dal forrását lemezborítóján vagy sem.

Az ember ugyanis nem veszi meg minden slágerelőadó lemezét, hanem csak felkiált:
"Fú de pöpec ez az ABBA szám!"vagy "Ezek a Daft Punk fiúk aztán tudnak valamit!" netán "Gary Moore egy stílusteremtő egyéniség!"
Hát kérem, nem minden az, aminek hallatszik.
Persze vannak csak részben csórt dalok, melyeknél az új előadó azért hozzátette a magáét, és vannak pofátlan nyúlások. A végeredmény minősége ettől függetlenül lehet jó és rossz is; nem minden gagyi, ami lopott.


Csak nem árt néha tudni, milyen tojásból született a slágertyúk.

Nyalábok

Bebetyárkodtak

Dobd le a blúzod kisanyám! Vagy itt a nyár?

2014.08.23. 16:51 | Ortisz | Szólj hozzá!

Címkék: reklámzene Poslednja igra leptira

A Jana ízesített ásványvizeit ugyan szeretem, az ice teáknak viszont nem annyira találom értelmét így műfajilag.

Ez egy szubjektív dolog, az viszont sokkal inkább objektív, hogy melyik jugoszláv sláger volt napjaink legidegborzolóbb reklámdalának eredetije.

Mivel a Jana délszláv illetőségű, ezért nem meglepő egy leporolt jugó sláger bevetése, a hamis hangú magyar szinkronbonviván viszont annál borzasztóbb.

Íme az eredeti sláger 1985-ből:

Poslednja igra leptira - Decko ajde oladi

 

 

És aki ebből nem ismeri fel a reklámot, annak íme:


A bejegyzés trackback címe:

https://zenebetyar.blog.hu/api/trackback/id/tr286629065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása